مشاوره مالیاتی
در حسابداری و مالیات توسط (30,180 امتیاز)
سلام
پدر بزرگم در مهر ماه سال 1394 فوت کردن و ما کمی دیرتر اقدام به انحصار وراثت کردیم. الان گواهی انحصار وراثت رو دریافت کردیم.  کل دارائی پدر بزرگم یک ملک مسکونی دارای سند رسمی و یک قطعه زمین با قولنامه است. هنوز تازه میخوایم برای مالیات بر ارث اقدا کنیم. میزان مبلغ مالیات بر ارث چطوری برای اینها محاسبه میشه
1 پاسخ
توسط (1,060 امتیاز)

مالیات برارث مانند سایر منابع مالیاتی بر اساس قانون مالیات های مستقیم محاسبه می شود.

سهم الارث هر یک از وراث طبقه اول مبلغ 000/000/30 ریال به عنوان معافیت کسر و مابقی با شرح ذیل الذکر مشمول مالیات می گردند.

طبق ماده 20 قانون مالیاتهای مستقیم در خصوص وراث طبقه اول تا مبلغ 50میلیون ریال معادل 5 درصد،

 مازاد بر مبلغ 50میلیون ریال تا مبلغ 200 میلیون ریال ، معادل 15 درصد،

مازاد بر مبلغ 200 میلیون ریال تا مبلغ 500 میلیون ريال  معادل 25 درصد

و مازاد بر مبلغ 500 میلیون ريال معادل 35 درصد می باشد.

 البته لازم به ذکر است که ورّاث یا نماینده قانونی آنها موظفند ظرف مدت 6 ماه از تاریخ فوت متوفی، به سازمان امور مالیاتی محل سكونت مرحوم یا مرحومه مراجعه و با ارائه اسناد مربوطه، صورت اموال و بدهی های وی را در اظهارنامه مخصوص مالیات بر ارث گزارش نمایند.

پس از تشكیل پرونده متوفی، گواهینامه تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارث صادر و به ورثه داده می شود.

این گواهینامه یکی از مدارک لازم برای درخواست گواهی حصر وراثت از شورای حل اختلاف می باشد.

در این گواهی، اسامی وراث قانونی اعلام و میزان سهم الارث هر یک از آنها مشخص می گردد.

پس از تکمیل اظهارنامه، کلیه اموال منقول و غیرمنقول متوفی به نرخ روز توسط ماموران تشخیص مالیات قیمت گذاری می شوند و کلیه بدهی های متوفی مانند وام ها، مهریه و غیره از آن کسر می شود.

پس از آن با توجه به سهم الارث هر یک از وراث مالیات بر ارث به نسبت محاسبه می شود.